Hallo!

Mijn naam is Leonie en vanaf augustus 2020 ben ik de trotse eigenaresse van Diertjes enzo. Op deze pagina vertel ik jullie graag hoe Diertjes enzo tot stand is gekomen.

Daarvoor moeten we even terug naar het jaar 2007. Als 13-jarige puber kwam daar na lang wikken en wegen (en vooral veel zeuren van mijn kant), dan eindelijk Indy; een ontzettend schattige, maar ook behoorlijk zelfstandige en eigenzinnige terriërkruising. Vanaf haar tweede werd zij helaas gediagnosticeerd met epilepsie. Vanuit mijn zoektocht naar de juiste voeding en supplementen om haar hierin te ondersteunen, merkte ik dat ik het ontzettend interessant vond om me te verdiepen in de natuurlijke behoeften van mijn huisdieren.

Inmiddels was ik me ook steeds meer gaan verdiepen in de natuurlijke behoeften van mijn hamsters en kocht ik een gigantisch aquarium waar mijn groepje campbelli’s naar hartenlust kon graven, zich konden verstoppen en naar voer foerageren. Toen pas leerde ik dat hamsters helemaal niet gemaakt zijn om te klimmen en dat dat ‘schattige’ knagen aan de tralies helemaal geen aandacht vragen was, maar juist gedrag dat voortkwam uit verveling omdat ze hun natuurlijke gedrag niet konden uitvoeren in die kooitjes!

Dat was voor mij een ware eye-opener. Maar helaas loop ik nog te vaak een dierenwinkel binnen waar producten worden verkocht die niet voldoen aan de natuurlijke behoeften van dieren. Denk hierbij aan veel te kleine kooien of voer en snacks met enorm veel toegevoegde suikers en andere middelen. 

Wanneer toekomstige (huis)dierbaasjes om advies vragen, is dit advies vaak vooral gericht op het verkopen van producten en minder op de behoeften van het dier. 

Daarom is Diertjes enzo in het leven geroepen!

Diertjes enzo is ontstaan vanuit de overtuiging dat we met kleine aanpassingen, de gezondheid en levenskwaliteit van onze (huis)dieren enorm kunnen verbeteren.

Diertjes enzo neemt (toekomstige) huisdiereigenaren zo veel mogelijk zorgen uit handen. Ik zet regelmatig duidelijke blogs online waarin bijvoorbeeld precies uitgelegd wordt wat de werking van de producten is en hoe we onze dieren op een zo diervriendelijk mogelijke manier kunnen houden. 

Daarnaast bied ik via Diertjes enzo enkel producten aan waarvan ik zeker weet dat ze goed zijn voor je huisdier én het milieu. Dat doe ik door bij ieder product een duidelijke omschrijving te geven van de werking en ingrediënten. Bovendien biedt Diertjes enzo zo veel mogelijk producten van natuurlijke oorsprong en met een lange levensduur. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

Daarnaast houd ik van unieke producten. Geen massaproductie, maar handgemaakte producten die passen bij jouw wensen en bij jouw huisdier. Producten waardoor je direct zin krijgt om samen met jouw huisdier op pad te gaan.

Heb je nog vragen over jouw huisdier of over een van de producten? Stuur dan gerust een bericht! Ik streef ernaar jouw vragen binnen 1 werkdag te beantwoorden.