Een hondenbank – iets voor jouw hond?

Enchanted hondensofa constantine

Je hond verdient natuurlijk het beste, hij is je maatje en geeft je onvoorwaardelijke liefde. Het liefste kruipt hij bij je op de bank of in bed. Hoewel veel mensen dat prima vinden, zijn er ook mensen die dit minder prettig vinden. Zij gaan op zoek naar een plek waar hun hond wél comfortabel mag liggen. De kans is groot dat je in die zoektocht hier terecht bent gekomen.

Welkom! 😊  

In dit artikel leggen we jou uit wat een hondenbank is en of een hondensofa geschikt is voor jouw viervoeter.

Wat is een hondenbank? 

Zoals de naam al doet vermoeden is een hondenbank een bank speciaal voor jouw hond. Je zou het kunnen vergelijken met een miniatuur bank. De hondenbank is een vaste plek voor jouw hond. Een plekje waar hij zich beschut en comfortabel kan terugtrekken.

 Een hondensofa heeft over het algemeen: 

 • Pootjes – hierdoor staat de bank van de grond waardoor er geen kou vanuit de vloer kan optrekken
 • Opstaande randen – een hondenbank heeft uiteraard ook leuningen, hier kan de hond heerlijk tegenaan liggen of zijn kop op laten rusten. Door de opstaande randen voelt jouw hond zich veilig.
 • Een uitneembaar kussen – in de meeste gevallen is het kussen waar de hond op ligt, uitneembaar en wasbaar.

Voor welke honden is een hondenbank geschikt?

Eigenlijk zijn de hondensofa’s geschikt voor de meeste honden. Vooral honden die het fijn vinden om iets hoger en beschut te liggen, zullen over het algemeen erg blij zijn met een hondenbank.

Het maakt niet zo veel uit hoe jouw hond graag ligt of slaapt. Door de opstaande leuningen van de hondenbanken, zijn ze geschikt voor: 

 • Honden die graag met hun kop ergens op steunen
 • Honden die graag gestrekt of opgekruld liggen

De meeste hondenbanken zijn vooral gericht op de wat kleinere hondjes. Gelukkig zijn er ook steeds meer groter hondensofa’s, waardoor ook de grotere honden heerlijk kunnen liggen op deze sofa’s.

Er zijn zelfs speciale banken voor hele kleine hondjes of hondjes die slecht ter been zijn. Deze hebben een lagere opstap, waardoor ze minder moeite hoeven te doen om op de bank te komen.

Voordelen van een honden bank: 

 • Beschutte plek
  Een hondenbank biedt veel voordelen voor jouw geliefde viervoeter. Hondenbanken bieden jouw hond een eigen, beschut plekje. De meeste banken hebben namelijk opstaande randen, dit geeft jouw hond een veilig gevoel. De opstaande randen zijn daarnaast ontzettend geschikt voor honden die graag met hun hoofd ergens op steunen. Ook wanneer jouw hond graag opgekruld ligt of juist helemaal uitgestrekt, bieden de opstaande randen een plek waar hij heerlijk tegenaan kan liggen.
 • Tochtvrij
  Daarnaast hebben de meeste hondensofa’s poten. Daardoor ligt jouw hond vrij van de tocht en kou van de grond. Daardoor ontstaat er dus ook een ‘opstapje’. Dit kan een probleem opleveren wanneer de hond niet meer zo goed ter been is. Gelukkig is hier ook rekening mee gehouden. De Echanted hondenbank Cookie is een bankje dat speciaal ontwikkeld is voor de kleinere hondjes of hondjes die slecht ter been zijn. De instap is een stuk lager, waardoor de bank makkelijk toegankelijk is!
 • Stijlvol
  De hondensofa’s zijn ontzettend stijlvol en hebben in de meeste gevallen een luxe afwerking. Daarnaast zijn ze beschikbaar in veel verschillende designs en stoffen. Er zijn onder andere fluwelen en kunstleren hondenbanken te verkrijgen. Daardoor is er altijd wel een design dat bij jouw interieur past. Het is een echte eyecatcher in huis!

Nadelen van een honden bank:

 • Prijs
  De banken zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf dan een standaard hondenkussen. Dit is echter afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar een orthopedisch kussen voor jouw hond, dan betaal je ook wat meer voor het comfort wat je jouw viervoeter geeft. Daarnaast geldt: hoe luxer de afwerking en hoe groter de hondensofa, hoe meer je betaalt.
 • Schoonmaken
  Over het algemeen zijn hondenbanken iets lastiger schoon te maken dan een hondenkussen. Je kunt uiteraard niet de hele bank oppakken en in de wasmachine gooien. Wel is de hoes van het kussens dat in de bank ligt, vaak wasbaar. De rest van de bank is met een doekje af te nemen. Is jouw hond een echter waterrat en springt hij het liefste in iedere modderplas? Kijk dan liever naar een kustleren hondenbank, deze is net wat makkelijker af te nemen dan een stoffen bank.
Dit bericht is gepost in Honden. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies 🍪 om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /data/sites/web/diertjesenzonl/www/wp-includes/functions.php on line 6031
Accept